August 12 2022 10:34:18
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Er Skat ved at tabe kampen til de multinationale?
Penge & ØkonomiDanmark værste skattesyndere, ifølge Enhedslisten, har ikke betalt skat i årevis, og meget tyder på, at de fortsætter med ganske marginale bidrag til statskassen eller slet ingen selskabsskat til det danske samfund. Det viser en gennemgang af årsrapporterne fra de selskaber, som Enhedslisten for tre år siden udråbte til ”multinassere”. At selskaberne i skudlinjen betaler meget lidt eller ingen selskabsskat overhovedet skyldes ikke, at skattemyndighederne ikke har fokus på problemet. Årsrapporterne viser nemlig, at Skat har været aktive overfor flere af de relevante selskaber:

Selskaber som Nordisk Kellogs, Kinnarps, Kraft Foods, Leaf Danmark, Nestlé og Nordisk Tuppeware har alle haft besøg af myndighedernes Transfer Pricing (TP) kontor og i en række tilfælde har virksomhederne fået hævet deres skattemæssige indkomster. Men det har ikke medført, at selskabernes rudekuverter fra Skat er blevet meget tykkere efterfølgende. Sådan ser det i hvert fald ikke ud i de seneste årsregnskabers opgørelse af betalte selskabsskatter.

Uenighed om afgørelser

Ifølge eksperterne skyldes det angiveligt, at selskabernes ikke er enige med skattemyndighederne, og flere har også klaget over afgørelserne til Landsskatteretten, fremgår det af årsrapporterne.

Seks ud af 11 undersøgte virksomheder på Enhedslistens oversigt skriver direkte i deres årsrapport, at de har haft besøg af Skat. Men halvdelen af virksomhederne betaler den dag i dag nul-skat.

I Nordisk Kelloggs årsrapport fremgår det, at skattemyndighederne i USA og Danmark er blevet enige om, hvad selskabet skal betale i skat. Fra Kelloggs lyder det kortfattet: ”Justering af vores skattepligtige indkomst i 2010 skyldes, som der også står i vores årsregnskab, engangsindtægter modtaget i løbet af året vedrørende royalties, der er betalt af selskabet i tidligere år. Skattebetalingen lød dog sidste år på et stort, rundt nul.

Også Kinnarps, Leaf Danmark, Nestlé og Nordisk Tupperware har haft besøg af skattemyndighederne. Kinnarps har anket sagen til Landsskatteretten, Leaf Danmark og Nestlé er blevet enige med Skat, mens Nordisk Tupperware har fået forøget sin indkomst med 163 mio. kr. fra 2005-2009 og klaget til Landsskatteretten. Tupperware skriver dog, at man arbejder på at få lavet en forhåndsaftale med de schweiziske skattemyndigheder om de fremtidige afregningspriser, og det illustrerer ifølge eksperterne meget godt, hvad der sker mellem selskaberne og Skat i øjeblikket.

”Vi ser oftere og oftere, at virksomhederne i samarbejde med Skat finder frem til en løsning,” siger Henrik Lund fra KPMG.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.13 sekunder 5,192,314 Unikke besg