August 07 2022 23:14:30
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Mario & Princessen
Mario & Princessen
Sjovt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Skat angriber kapitalfonde for milliarder
SkatDe seneste år har Skat skærpet kursen over for multinationale og kapitalfondsejede selskaber. Nu står Skat klar til at angribe på ny, da en række virksomheder, ifølge Skat, har taget ulovlige fradrag i milliardklassen i forbindelse med overtagelsesforsøg. Det skriver Børsen.

Når virksomheder byder på andre virksomheder følger der ofte store udgifter til advokater, revisorer og konsulenter med, og det er her, at Skat mener, flere virksomheder har taget skattefradrag på ulovlig vis.

"Vi gennemgår mange typer firmaer, blandt andet kapitalfonde, der køber danske virksomheder, og i en række tilfælde er det ikke lykkedes de pågældende virksomheder at overtage den virksomhed, de var ude efter," siger Rasmus Andersen, direktør for Skats afdeling for store selskaber, til Børsen.

Skat har gransket en række sager og har endnu ikke det samlede overblik, men Børsen skriver, at der kan blive tale om op mod 25 sager mod kapitalfonde plus et antal sager mod banker og andre typer selskaber.

Kapitalfondene har nu været i Skats søgelys de sidste fem år, og de er godt trætte af Skats skærpede kurs, der skræmmer investorer væk fra Danmark og gør det surt at drive forretning herhjemme.

"Den eksisterende bananrepublikagtige praksis og hårde administrative linje gør, at Danmark bliver set som mindre attraktivt end for eksempel Sverige, Tyskland og andre vesteuropæiske lande. På sigt kan det få samfundsmæssige konsekvenser, at vi tiltrækker betydeligt færre investeringer," siger Steffen Thomsen, chef for den internationale kapitalfond 3i's selskabsinvesteringer i Europa, til Børsen.

Skats fokus på fradrag for budomkostninger undrer venture- og kapitalfondenes brancheforening DVCA, der samtidig også er rasende over Skats stadigt strammere greb om fondene.

"Den meget offensive linje, der er kørt, og den retorik, der har været omkring Skat, får mange selskaber til at stille sig selv det spørgsmål, om de overhovedet skal investere i Danmark," siger Jannick Nytoft, der er adm. direktør i brancheforeningen DVCA.

Skat har siden 2007 gransket næsten 100 multinationale eller kapitalfondsejede koncerner for at undersøge deres skatteforhold. Det har foreløbig udløst mindst 16 store retssager som følge af selskabernes pengeoverførsler til selskabet i skattely.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.09 sekunder 5,190,006 Unikke besg