August 12 2022 10:53:48
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Byens Bedste Bordell
Byens Bedste Bordell
Sjovt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
SKAT truer med afgiftssmæk på stigevogne
SkatMange steder er det en tradition, at julemanden stiger til vejrs for at tænde juletræet med velvillig hjælp fra det lokale beredskab.

Den tradition kan man formentlig vinke farvel til, fordi SKAT er blevet opmærksom på, at stigevognene bliver brugt til juleassistance. Og det må man ikke, skriver beredskabsinfo.dk.

Stigevognene er nemlig indregistrerede uden afgift som redningskøretøjer, og et redningskøretøj må ikke bruges til andet end brand- og redningsopgaver. Bliver det det, så falder SKATS afgiftshammer.

Helt ude i hampen
Beredskabscenter Aalborg er et af de nordjyske beredskaber, der sender en stigevogn ud, når et juletræ skal tændes i en af kommunens større byer, og beredskabschef Jørgen Pedersen synes, at nogen går i for små sko.

- Det er helt ude i hampen. Det er jo ikke nødvendigt, at der skal en lift ud for at tænde juletræerne, det er bare for at gøre det hele mere festligt. Vi tager ikke brødet ud af munden på nogen - hvis ikke vi kan være der, er der ingen, der lejer en lift i stedet for. Så tænder man bare træet på kontakten, og alting bliver lidt mere kedeligt, siger Jørgen Pedersen.

Men hvis reglerne fremover skal håndhæves nidkært, så bliver der ingen hjælp til juletræstændinger fra Beredskabscenter Aalborg fremover.
Uforsvarligt at fortsætte
- Det er rigtigt, at vognene er afgiftsfrie, fordi de er indregistreret til brand- og redningskørsel, og det er juletræstænding ikke. Og det vil være helt uforsvarligt at fortsætte, hvis vi risikerer at skulle betale fuld afgift - vi taler om afgifter i millionklassen på de køretøjer, siger Jørgen Pedersen.

- Men det er altså fuldstændig latterligt. Det eneste, vi får ud af det, er at give folk en god oplevelse, og det har man gjort i måske 50 år. Nu er vi så nået til 2012, og så må man heller ikke det længere, tilføjer Jørgen Pedersen.

Udover Aalborg har blandt andre Frederikshavn Brandvæsen hjulpet med at tænde det store juletræ på Rådhuspladsen i Frederikshavn.
En borger klagede sidste år
SKAT blev gjort opmærksom på tingenes tilstand sidste år, da en borger i Tikøb i Nordsjælland klagede over, at Nordsjællands Brandvæsen kørte julegaver til lokale børn i et brandkøretøj. Og efter en dialog med politiets jurister er konklusionen klar: Det må man ikke. Gør man det alligevel, så skal der betales fuld afgift af køretøjet. Og der er ikke noget at gøre, lyder meldingen fra SKAT.

- Hvis man koldt og kynisk skal kigge på vores regler, så må man ikke, siger chefkonsulent Jørn Nysum Schoop til beredskabsinfo.dk.

Ifølge Jørn Nysum Schoop vil SKAT i første omgang sende en advarsel til brandvæsenerne, hvis man f.eks. gennem avisomtale bliver opmærksom på, at brandkøretøjer har været anvendt til julearrangementer. Men hvis et brandvæsen derefter fortsætter med den ulovlige praksis, vil der blive opkrævet fuld registreringsafgift.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.11 sekunder 5,192,350 Unikke besg