August 07 2022 23:00:03
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
100 Jydske Dollars Mønt
100 Jydske Dollars Mønt
100 Jydske Dollars Mønt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Grunde stiger mere i værdi end boliger
SkatGrundværdien udgør en større andel af den samlede boligvurdering i dag end for ti år siden, fordi grundens værdi ifølge Skat stiger mere end boligens.

Det giver stigende skatter til boligejerne, på trods af skattestoppet på ejendomsværdiskatten.

Men Skats vurderinger af grundværdien er måske foretaget på usikkert grundlag, skriver Morgensavisen Jyllands-Posten.

"Vi kommer ikke med bud på, hvordan vi synes, det burde være, men viser bare, hvordan de aktuelle handelspriser har været. Vi hopper så at sige bare med på vognen," siger Lone Munk, viceskattedirektør i Skat, til Jyllands-Posten.

Få handler at gå efter

Skat baserer udregningerne på andre handler med grunde i det pågældende område. Det kan være et problem, fordi der især i Udkantsdanmark er meget få grundhandler at skele til. Det mener Curt Liliegreen, sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter.

"Det gør det meget vanskeligt at fastsætte en pris, ligesom det er vanskeligt på aktiemarkedet at fastsætte den reelle og aktuelle kursværdi, hvis der er meget få handler," siger han.

Lone Munk erkender, at et lille antal handler giver udfordringer i forhold til beregningsmodellen, men siger, at Skat i tilfælde af meget få handler i området, lader sig guide af grundhandler i andre områder. Og hun understreger, at Skat ikke har fået abnormt mange klager over grundvurderinger.

Mere i grundskyld


Det er især grundene i storbyområderne rundt om København, såsom Gentofte, Frederiksberg og Lyngby-Taarbæk, der er steget meget i værdi ifølge Skats vurderinger.

Hele landet har dog oplevet grundværdistigninger, og alle boligejere kan derfor se frem til at betale mere i grundskyld til kommunen.

Boligskatten er opdelt i to skatter. Ejendomsværdiskatten går til staten, og må ikke stige pga. skattestop. Grundskylden går til kommunen, og er underlagt et skatteloft, men må stadig stige lidt hvert år.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.11 sekunder 5,189,983 Unikke besg