August 12 2022 09:43:25
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Livs Filosofi
Livs Filosofi
Sjovt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
V og K vil nu ændre deres egen »groteske« skatteregel
SkatHøjrefløjen er klar til at droppe deres egen regel fra 2009, der indebærer, at virksomheder selv skal betale alle sagsomkostninger, når de vinder en sag over Skat.

Skatteordfører hos de konservative, Brian Mikkelsen, kalder ordningen »urimelig« og »grotesk«.

»Det skal vi have ændret med det samme. Det er en grov urimelighed«, siger han til politiken.dk.

»Selvfølgelig skal virksomheden betale sagsomkostninger, hvis den taber. Men her taler vi om omkostningsdækning, hvis virksomheden vinder. Det er helt grotesk, at man nu overvejer ikke at rejse en sag mod skat, selv om man ved, man har ret. Det er retssikkerhedsmæssigt helt tåbeligt, og derfor skal det ændres«, fortsætter Brian Mikkelsen.

Reglen, der betyder, at virksomheder ikke får dækket alle omkostninger, hvis de vinder en sag mod skat, blev indført med skattereformen under VK-regeringen i 2009.

Ordningen har medført, at mange virksomheder i dag helt undlader at rejse en sag mod skattemyndighedernes afgørelser, selv om de med stor sandsynlighed kunne få dem underkendt eller omstødt i en skatteretlig klagesag.

Det skønnes, at statens sparer et trecifret millionbeløb hvert år på de udeblevne klagesager.

Fortryder du, at I indførte reglen i 2009?

»Vi fik sænket skatten historisk meget i 2009, og der var nogle ting, vi ikke skulle have gennemført for at finansiere det. Nu opfordrer vi regeringen til at få det ændret med det samme, ellers må vi få det ændret, når vi forhåbentlig får en borgerlig regering efter næste valg«, siger Brian Mikkelsen.

V er klar, hvis pengene er der
Venstres formand for Folketingets skatteudvalg, Gitte Lillelund Bech kalder ordningen »ikke tilfredsstillende« og så gerne loven ændret.

»Hos Venstre er vi interesseret i at gå tilbage til de gamle regler, så man får dækket sine sagsomkostninger, hvis man vinder. Men det kræver, at vi finder finansiering til det, og den finansiering har jeg ikke lige nu og her«, siger Gitte Lillelund Bech til politiken.dk.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) vil ikke udtale sig i sagen, men oplyser i Politiken, at reglerne ikke bliver ændret.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.10 sekunder 5,192,226 Unikke besg