August 12 2022 10:52:07
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Solenergiplus & JydskeDollars
Solenergiplus & JydskeDollars
Fan Billeder
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Betal lavere skat af afkastet på aldersopsparing
SkatDe sammenligner ordningen med opsparing i penge, der allereder er beskattet. Men hvis pensionsopsparere ved, at de ikke skal bruge pengene før pensionsalderen, er aldersopsparingen mere gunstig.

"Der er ikke noget fradrag på at betale ind til aldersopsparingen, så det er lige som de penge, man sætter ind i banken. Den eneste forskel er, at skatten på afkastet er lavere," siger Søren Andersen, aktuar og indehaver af rådgivningsvirksomheden Invensure.

Slip med 15,3 pct. i skat

Når man køber investeringspapirer for frie midler, skal man betale 27 pct. i skat af aktieindkomst på under 48.300 kr., mens skatteprocenten er 42, når den er over. Hvis man sparer op via aldersopsparingen, skal man kun betale 15,3 pct. af afkastet.

"Dermed er beskatningen af afkastet bedre og det er fordelagtigt, men man kan ikke få pengene ud i morgen som ved investering i frie midler," understreger Andersen.

Fordi man betaler skat af pengene, inden de sættes ind på aldersopsparingen, er den anderledes end de typiske pensionsopsparinger. Det forvirrer danskerne, lyder det fra privatøkonom i pensionsselskabet PFA.

"Produktet som sådan er der ikke noget galt i. Men det er lidt bøvlet her i starten. Derfor passer det ikke godt ind i det danske pensionssystem, da man blander beskattede og ubeskattede penge sammen," siger Carsten Holdum.

Ordningen vil modnes de kommende år

Alle andre pensionsopsparinger er ubeskattede penge, der ikke er en del af den normale lønseddel. Penge til aldersopsparing skal der betales skat af ved indtjening månedligt.

"Det er rent lavpraktisk bøvlet, uden at der er nogen fordel for kunden i at betale skatten fra start," siger han.

Holdum forventer, at aldersopsparingen vil modnes i løbet af de kommende år, så modellen bliver mere praktisk. Derudover vurderer han, at der vil gå nogle år, før modellen vil være bredt benyttet som supplement til andre pensionsopsparinger.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.38 sekunder 5,192,348 Unikke besg