August 12 2022 09:41:05
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Når Skat Bider sig fast
Når Skat Bider sig fast
Sjovt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Vestager-penge med til at fjerne Brixtofte-skat
SkatDe 81 millioner kroner, som Furesø får fra en særlig skattepulje, gør det lettere for kommunen at fjerne ekstra-skatten, som Farum-borgerne har betalt i kølvandet på Brixtoftes borgmestertid. I den gamle Farum Kommune er der god grund til at sende Økonomi- og Indenrigsministeriet en ekstra varm tanke. Ministeriet har netop givet fem kommuner tilskud, så de samlet kan sænke skatten med knap 200 millioner kroner næste år.

De 81 millioner ender i Furesø Kommune, hvor de skal være med til at fjerne den straf-skat, som borgerne i den gamle Farum Kommune betaler. Da kommunerne Værløse og Farum blev slået sammen til Furesø, var en del af aftalen, at Farum-borgerne som konsekvens af det økonomiske morads, tidligere borgmester Peter Brixtofte efterlod, skulle have en højere kommunal skatteprocent end borgerne i Værløse.

- Vi skal under alle omstændigheder fjerne særskatten i Farum i 2014, og derfor gik vi før sommerferien i gang med at undersøge, om der var mulighed for tilskud fra puljen til skattenedsættelser. Ministeriet kunne ikke give et klart svar, så derfor udformede vi to modeller, så vi ikke afskar os selv fra nogen muligheder. Vi er kommet hjem med den model, der giver det største tilskud og de største fordele for Furesø. Det er rigtig glædeligt, siger Furesø-borgmester Ole Bondo Christensen (S).

Tilskuddet fra staten betyder, at Furesø i 2013 kan sænke skatten med et procentpoint i hele kommunen. I 2014 hæves skatten med et procentpoint i den gamle Værløse Kommune og sænkes med yderligere 1,3 procentpoint i den gamle Farum Kommune, så samtlige Furesø-borgere får samme skatteprocent.

De fire øvrige kommuner, der har fået tilskud fra staten til at sænke skatten næste år, er Allerød, Frederikssund, Kalundborg og Vesthimmerland.

- Det er godt at se, at vi efter en årrække, hvor nogle kommuner satte skatten op, og nærmest ingen satte skatten ned, nu også ser eksempler på kommuner, der arbejder for at sænke skatten, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

14 kommuner har fået lov til at hæve skatten med samlet 250 millioner kroner næste år. Blandt dem er Albertslund, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Struer og Syddjurs.

Gruppen af kommuner, der har fået afslag på skattestigninger, tæller blandt andre Hedensted, Aabenraa, Guldborgsund og Lemvig.

Kommunerne kan vælge at trodse regeringen og vedtage skattestigningerne, men det vil udløse en økonomisk straf. Skatteprocenten og de kommunale budgetter skal være godkendt af byrådene senest 15. oktober.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.09 sekunder 5,192,221 Unikke besg