August 07 2022 22:22:56
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Hvorfor går man ind i politik
Hvorfor går man ind i politik
Breaking News
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Hashpushere vil betale skat
Penge & Økonomi Selv om pusherne i det kontroversielle stræde Pusher Street på Christiania driver kriminelle forretninger, vil de gerne om på den rigtige side af loven og registreres som almindelige erhvervsdrivende, så de kan betale skat.

»Vi kan garantere, at det er ønskescenariet for 99 procent af sælgerne. Alle vil hellere kunne stå her med en lovlig butik«, siger en fremtrædende pusher, som ønsker at være anonym.

Dermed melder pusherne, som hver dag sælger hash fra omkring 25-30 boder på et af Europas største illegale hashmarkeder, sig ind i diskussionen om Københavns Kommunes forslag om en legalisering af hashsalget i hovedstaden.

Et klart nej
Sælgerne er gået sammen i en fælles holdning til legaliteten i hashsalget.

»Der er ikke noget, vi hellere vil end at kunne gå op om aftenen og lægge pengene i en døgnboks, ligesom andre købmandsforretninger gør«, siger pusheren.

Udspillet fremkalder dog skarpe reaktioner fra overborgmester Frank Jensen (S) og justitsminister Morten Bødskov (S).

»Svaret på ethvert forslag om legalisering er på tre bogstaver: N – E – J«, siger Bødskov.

»Jeg kan kun give pusherne ét råd: Drop jeres ulovlige aktiviteter, og find et hæderligt arbejde«, lyder det fra Jensen.

Politiken har talt med en række af sælgerne. De siger, at forslaget kommer nu, fordi de savner realisme i diskussionen om en legalisering af cannabis.

»Der har været solgt hash herfra i 40 år, og man må forstå, at efterspørgslen er enorm. Vi kan ikke se, at det er noget, man kan fjerne«, siger en sælger.

Hundrede af millioner kroner
Pusherne vurderer i lighed med Københavns Politi, at omsætningen på hele det københavnske marked ligger på mellem 750 millioner og 1 milliard kroner.

»I Pusher Street er der nok en omsætning over disken på en halv milliard kroner. Dertil kommer et salg via bestillinger«, siger en erfaren sælger.

Nogle pushere siger, at politiets indsats har presset omsætningen, og det er en del af målsætningen med indsatsen siden september, siger Københavns politidirektør, Thorkild Foged:

»Bag ved boderne i Pusher Street drives markedet af organiserede kriminelle, bandefraktioner, rockere og andre, og det er selvfølgelig uacceptabelt for politiet«.

Pusherne selv afviser, at de er rockerhåndlangere. De hævder, at rocker- og bandekriminelle kun står for mellem 10 og 20 procent af hashleverancerne. I det hele taget har pusherne ikke noget ønske om at være kriminelle, siger en:

»Det er købmandsforretninger, og det er absurd at se det anderledes. Vi vil gerne selvangive indkomsten«.

Samme dilemma flere steder
Ifølge EU’s narkoagentur viser de nyeste tal en stabil eller stigende tendens i forbruget af cannabis, og Kim Møller, der forsker i narkokriminalitet ved Center For Rusmiddelforskning, siger, at alle store vestlige byer står i samme dilemma:

»Når forbruget stiger, vokser det kriminelle marked. Dilemmaet er, at når forbuddet håndhæves, kommer man i kamp med det kriminelle marked. Lader man stå til, bliver det endnu mere økonomisk indbringende for lovovertræderne«.

Christiania og pusherne har valgt en talsmand, Adam Seitzmayer, der selv er christianit, men ikke pusher:

»Christianias grundlæggende holdning er en afkriminalisering. Vi mener, at det vil være det bedste for kunder, politi, hashsælgere og statskassen«, siger han.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.14 sekunder 5,189,878 Unikke besg