August 07 2022 22:28:59
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Århus Hovedbanegård
Århus Hovedbanegård
JD Kampagne 2012
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Skat brød bevidst regler i tele-sag
SkatNye oplysninger peger på, at Skatteministeriet allerede i marts 2012 under et møde med Erhvervsstyrelsen - det tidligere IT- og Telestyrelsen - blev orienteret om, at det formentlig ville være i strid med de strenge krav til beskyttelse at teleoplysninger, hvis Skatteministeriet tvang teleselskaberne til at røbe stærkt følsomme oplysninger om danskeres brug af deres mobiltelefon.

Det bekræftes af Erhvervsstyrelsen, en myndighed under Erhvervs- og Vækstministeriet, der har ansvaret for, at de meget stramme krav til beskyttelse af privatlivets fred på teleområdet følges i Danmark.

- Det er korrekt, at vi den 15. marts 2012 holdt et møde med embedsmænd i Skatteministeriet. Vi gjorde det klart, at vi ikke mente, at der efter reglerne på teleområdet var lovhjemmel til at teleselskaberne udleverede disse oplysninger til Skat, med mindre det skete efter en dommerkendelse, siger kontorchef i Erhvervsstyrelsen, Brian Adrian Wessel:

- Vi havde ikke forud for mødet gennemført en grundig juridisk analyse af dette spørgsmål. Det var et indledende møde, hvor vi blot gav Skat vores umiddelbare vurdering.

Ifølge Brian Adrian Wessel var det Erhvervsstyrelsen opfattelse, at Skat helt ville stoppe med at presse teleselskaberne.

- Vi fik det indtryk, at Skatteministeriet ville administrere skattekontrolloven i overensstemmelse med de danske regler på teleområdet, hvoraf det fremgår, at teleselskaberne ikke må udlevere følsomme teleoplysninger. Derfor foretog vi os ikke yderligere, siger Brian Adrian Wessel.

Men Skat fortsatte med at presse teleselskaberne til at afgive de pågældende oplysninger, og Skatteministeriet har aldrig siden fortalt Folketinget, at Skats praksis var tvivlsom, muligt ulovlig og allerede i marts 2012 draget i tvivl af den ansvarlige myndighed på området, nemlig Erhvervsstyrelsen, tværtimod er tinget flere gange oplyst om, at Skats praksis var fuldt lovlig.

Først for to døgn siden meddelte Skatteministeriet, at Skats jagt på teleoplysninger vil blive stillet i bero indtil videre, efter at Erhvervsstyrelsen nu i et grundigt juridisk notat havde gjort det klart, at Skats praksis var i strid med blandt andet EUs regler.

Ekspert i IT- og teleret, professor, ph.d. fra Aalborg Universitet, Søren Sandfeld Jakobsen, siger om sagen.

- Ét er at tage fejl og fortolke regler forkert. Det kan ske. Men hvis Skatteministeriet bevidst har ignoreret bekymringer og vurderinger fra andre myndigheder, der kender og forvalter reglerne på dette område, siger det noget kedeligt om Skat og Skats måde at forvalte sit ansvar på, siger Sandfeld Jakobsen, der kalder det ‘arrogant’ og ‘beskæmmende for forvaltningen og skæmmende for borgernes retssikkerhed’, at Skat ikke forlængst har undersøgt lovligheden af disse tvangsangreb, og i det øjeblik, lovligheden betvivles, ‘omgående retter ind.’

Skatteministeriet oplyser, at det ‘ikke kan genkende Erhvervsstyrelsens udlægning. Det er korrekt, at der har været dialog om sagen [...], men der har været tale om indledende drøftelser, hvor man ikke er kommet til bunds i spørgsmålet,’ oplyser ministeriet, der hævder ikke at være blevet advaret og ikke have fået besked om, at indhentningen af teleoplysninger måtte være i strid med hverken danske regler eller EUs regler.

Der findes ikke referat af mødet i marts 2012, men BT har fra flere kilder fået bekræftet, at Skats ‘tydeligt’ blev advaret, men at Skat bevidst eller ubevidst må have opfattet mødet anderledes.

En embedsmand i Skatteministeriet skrev i september 2012, et halvt år efter mødet blev holdt, til Erhvervsstyrelsen og bad om et lovet ‘juridisk notat’ om spørgsmålet, og hun tilføjede, at Skat fortsat mente at kunne få disse oplysninger fra teleselskaberne, og at der således ikke var konflikt mellem skattekontrolloven, der siger, at alle oplysninger, der er 'væsentlige' for skatteligningen skal udleveres, og så reglerne på teleområdet.

Dagen derpå skrev Erhvervsstyrelsen til Skatteministeriet og opstillede to måder at få teleoplysninger på - ved at en telekunde selv fik dem af sit teleselskab. Eller via en kendelse fra en dommer.

Styrelsen skriver dog ikke direkte, at andre metoder vil være ulovlige, men kontorchef i Erhvervsstyrelsen, Brian Adrian Wessel, siger:

- I mailen tilkendegiver vi, at Skat kan få disse oplysninger på to måder - ved at bede folk om selv at indhente deres teledata hos deres selskab og give det videre til Skat. Eller ved at få en dommerkendelse og gå til teleselskaberne. Vi åbner ikke for, at der er andre muligheder, og regner ikke med, at Skat vil fortsætte med selv at bede teleselskaberne om disse oplysninger.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.17 sekunder 5,189,898 Unikke besg