August 07 2022 22:34:54
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
100 Jydske Dollars Mønt
100 Jydske Dollars Mønt
100 Jydske Dollars Mønt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Danskerne taber tilliden til Skat
Skat Holger K. Nielsen starter i Høje Tåstrup, fortsætter til Frederiksberg og skal efter planen besøge 11 større skattecentre landet over i løbet af de næste fire uger.

En landsdækkende ministeroffensiv, der har til formål at reparere selvtilliden og arbejdsmoralen hos tusinder af skattefolk, der næsten dagligt bliver bombarderet med kras kritik fra borgere, virksomheder, medier, politikere, myndigheder og skatteeksperter.

»Når der hele tiden bliver slået og sparket på Skats medarbejdere, går det ud over deres engagement og arbejdsglæde. Når der bliver råbt efter dem på gaden, er grænsen nået. Mit budskab er, at selv om vi har haft nogle rigtig kedelige sager, så er Skat båret af dedikerede og dygtige medarbejdere, der gør en stor samfundsnyttig indsats, og de skal vide, at jeg bakker dem op. Det er formålet med denne tur«, siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

Men det er ikke kun blandt skattefolkene, der er brug for ministerens akutte reparationsarbejde. Danskernes tillid til Skat har fået et alvorligt knæk, viser en ny meningsmåling, som Megafon har foretaget.

Kun hver femte dansker har tillid til Skat, mens næsten hver anden har »lille, eller meget lille« tillid til Skat. Og når det gælder danskernes tillid til, at de betaler den korrekte skat, er der heller ikke noget at råbe hurra for.

Kontrast til Skats egne undersøgelser
Ifølge Megafon-målingen har mindre end hver anden dansker tillid til, at man betaler den korrekte indkomstskat, mens hver femte ikke har tillid til, at de betaler det korrekte beløb i indkomstskat til samfundsøkonomien.

Den nye Megafon-måling står i skærende kontrast til Skats egne tillids- og tilfredshedsundersøgelser.

Den nyeste er fra 2011 og viser, at hele 74 procent af danskerne – eller tre af fire – har tillid til, at Skat beregner skatten korrekt. Og tilliden til korrekte skatteansættelser har været stort set den samme siden 2004, viser Skats undersøgelser.

Megafon-målingen slår bunden ud af Skats positive tilfredshedsundersøgelser.

Vi tjekker selv skatten
Afsløringen af de mange fejl i danskernes ejendomsvurderinger og rækken af personsager, hvor Skat har optrådt ubehøvlet og truende, har kostet dyrt på befolkningens tillidskonto, vurderer en af landets førende skatteadvokater Torben Bagge fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen:

»Vi får flere og flere henvendelser fra borgere, der ikke bare tager Skats afgørelser for gode varer. Det oplever vi især i de sager, hvor der opstår en uenighed mellem Skat og den enkelte borger. Når det er sagt, ser det ud, som om Skat erkender, at der er problemer, og at de skal løses. Det er særdeles positivt«, siger han.

I Skats seneste tilfredshedstjek svarer ikke mindre end 83 procent af danskerne ja på spørgsmålet om, hvorvidt Skat er fair og retfærdig, det største antal siden 2004, mens andelen af borgere, der ikke mener, at Skat er fair og retfærdig, er faldet fra 17 til 11 procent i perioden.

Holger K: God grund til kritik af Skat
At tilliden tilsyneladende daler faretruende, kan ikke komme bag på nogen, mener Holger K. Nielsen, der erkender, at der har været god grund til at kritisere Skats indsats og metoder.

»Efter den meget hårde kritik, der har været af Skat i medierne i månedsvis, så kommer det desværre ikke bag på mig, at danskernes tillid til skattevæsenet ikke længere er i top. Og det er brandærgerligt. Det skal vi simpelthen have rettet op på. Det er en fuldstændig bunden opgave. I et skattefinansieret velfærdssamfund som det danske er det ganske alvorligt, hvis ikke der er tillid til den myndighed, som opkræver skatterne«, siger skatteministeren, der også forholder sig til kritikken i et debatindlæg i dagens Politiken.

»En forudsætning for, at vi kan få tilliden tilbage i skattesystemet, er, at alle bakker op frem for blindt at deltage i heksejagten. Politikere, eksperter og medier har et fælles ansvar. Vi politikere skal være vores opgave voksen og genskabe borgernes tillid til Skat og Skats medarbejdere«.

Fortsat verdensmestre i tillid
Den nye Megafon-måling viser også, at langt de fleste danskere har det bedst med selv at tjekke, om de betaler den korrekte skat. Kun 22 procent, eller hver femte, stoler blindt på Skats opkrævning.

Midt i modgangen kan Holger K. Nielsen dog glæde sig over, at danskerne er verdensmestre i tillid, både til hinanden og til samfundets institutioner, og at tillidskurven efter alt at dømme svinger tilbage til det normale leje, når stormen en gang er løjet af.

Det er i hvert fald meldingen fra Gert Tinggaard Svendsen, der er professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, hvor han har forsket i tillid og skrevet bøger og artikler om emnet:

»Der skal rigtig meget til at flytte en grundlæggende tillid i befolkningen. Skandaler påvirker selvsagt folks tillid på den korte bane, men hvis Skat formår at rette fejlene og forbedre sagsbehandlingen hurtigt og effektivt, jamen, så kommer tilliden tilbage i sit normale leje. Men man kan sige, at Skat har fået et vink med en vognstang«.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.19 sekunder 5,189,915 Unikke besg