August 08 2022 00:05:28
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
72 Virgins Dating Service - USMC Mønt
72 Virgins Dating Service - USMC Mønt
72 Virgins Dating Service Mønt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Grundvurderinger fra Skat er uforklarlige.
Skat Skat har med sine ejendomsvurderinger, der for nylig blev stærkt kritiseret af Rigsrevisionen, sikret markant stigende skatteindtægter til stat og kommuner i de kommende år.

For selv om Skat på boligområdet har nedskrevet værdien af bygningerne i blandt andet hovedstadsområdet, har myndigheden samtidig forhøjet værdien af de grunde, som bygningerne ligger på.

Dermed kommer boligejerne til at betale stærkt stigende ejendomsskatter i de kommende år. Samtidig har Skat helt undladt at opskrive værdien af virksomhedernes grunde, hvor større grundværdier ikke på samme måde udløser større skatteindtægter.

Flere eksperter betegner Skats vurderinger som uforklarlige, men boligejere, der har udsigt til at betale mange tusinde kroner ekstra i grundskyld, er ikke i tvivl om formålet med Skats vurderinger.

»Man skruer der, hvor beskatningsmuligheden er. Det er vi ikke i tvivl om«, siger Janus Lyngbye fra Fuglebakkekvarterets Grundejerforening på Frederiksberg.

Uforklarlig stigning
Skat foretog i 2011 efter en periode med stabile boligpriser en markant ændring og opskrev værdien af grundene på Frederiksberg med 76 procent, mens husene faldt flere millioner kroner i værdi.

Resultatet er, at mange beboere om nogle år skal betale omkring 50.000 kr. mere i grundskyld om året.

»Den stigning er der ingen, der kan forklare«, siger Claus Pedersen fra revisionsfirmaet KPMG.

Ændringen bliver endnu mere uforklarlig af, at Skat ikke har foretaget samme ændring for virksomhederne, der i mange kommuner betaler skat – en dækningsafgift – af bygningernes værdi.

En stor kontorejendom, der ligger lige ved siden af Fuglebakkekvarteret, har fået grundværdien næsten halveret i de seneste år. En mindre erhvervsvirksomhed, der ligger midt i villakvarteret, har kun oplevet en beskeden stigning i grundværdien. A.P. Møller – Mærsk har siden 2005 kun modtaget faldende vurderinger af grunden ved Københavns Havn.

Det giver en »bestyrket mistanke«, siger Allan Malskær, der er formand for Parcelhusejernes Landsforening. Han mener, at Skat »udhuler skattestoppet« på boliger, fordi grundskylden ikke er underlagt samme skattestop som bygningerne – blot et skatteloft.

Skattetænkning afvises
Skat skal fastsætte grundværdien ud fra, hvad ubebyggede grunde i et område sælges for. Men da der stort set ikke sælges ubebyggede parcelhusgrunde i hovedstadsområdet, har Skat ikke nogen priser herfra at vurdere grundene ud fra.

Steffen Normann Hansen, der er direktør for Skats Kundeservice, forklarer, at Skat før vurderingen i 2011 indhentede priser fra salg af alle ubebyggede grunde i Danmark. Han har ikke det præcise antal, men der var »ikke ret mange« i hovedstaden, siger han.

Handelspriserne blev lagt ind i en computer, der derefter viste, at grundene i hovedstadsområdet havde været undervurderet. Steffen Normann Hansen afviser, at Skat bevidst har lagt vurderingerne, så de giver de størst mulige skatteindtægter.

»Jeg må fuldstændigt afvise, at nogen hos os skulle lave skattetænkning. Vi følger vurderingsloven«, siger han.

Skats vurdering skal efter loven ligge i underkanten af handelspriserne. Rigsrevisionen kritiserede i sidste måned, at Skat ramte forkert i tre ud af fire tilfælde, og at 41 procent af parcelhusene var vurderet for højt. På Frederiksberg har Politiken fundet villaer, der de seneste år er blevet solgt til under grundens værdi.

Steffen Normann Hansen vil ikke afvise, at der er værdier, der er sat forkert, og Skat har erkendt over for Rigsrevisionen, at der har været en »ubalance« i de 60.000 grundværdiområder, som vurderingerne bygger på.

Skatteregningen for de forhøjede grundværdier forstærkes af, at S-R-SF-regeringen har tilladt en større årlig stigning i grundskylden, end den tidligere regering gjorde.

Stigningssatsen, der aftales med kommunerne, er ved de seneste to aftaler sat til 7 procent og 6,3 procent, hvor den tidligere regering holdt en gennemsnitlig stigning på 5,5 procent.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.16 sekunder 5,190,061 Unikke besg