August 12 2022 09:05:56
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Livet er sgu ikke så kompliceret.
Livet er sgu ikke så kompliceret.
Sjovt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Boligdanskere snydt så det driver
SkatUanset hvor længe du har betalt for meget i ejendomsskat, kan du tidligst få penge tilbage fra i år. Er du lejer, er du helt til grin.

Boligejere og landets lejere bliver snydt så det driver af den plan, som skatteminister Holger K. Nielsen (SF) lagde frem i går for at rette op mange års fejlagtige ejendomsvurderinger.

En nærlæsning af planen viser, at uanset hvor mange år, du har betalt for meget i ejendomsskat, så kan du som boligejer tidligst få penge retur for den ejendomsskat, du betaler i år.

Og er du lejer, så er du helt til grin. Regeringens plan betyder nemlig, at lejere - herunder de flere hundrede tusinde danskere, der bor i den almennyttige sektor - først kan få penge tilbage for den skat, de skal betale i 2016.

Det er helt bizart og nærmer sig bedrageri, mener en af landets førende eksperter på området, chefjurist Christian Gommesen, Rafn & Søn.

- Når ministeren hele dagen går og siger, at Skat vil gå tilbage til 2011-vurderingen, så får man jo klart det indtryk, at man kan få penge tilbage for 2011 og frem. Altså fra tre år tilbage i tiden.

- Men det er spin og grænser til bedrageri. For sandheden er, at det kun er skatten fra i år, du får tilbage. Når boligejerne bliver klar over det, så tror jeg, at der vil lyde et ramaskrig, siger Christian Gommesen.

Grunden til, at man først kan få penge tilbage fra 2013 skyldes, at 2011-vurderingen først får betydning for ejendomsskatten i 2013.

Selv formanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, lod sig bedrage af skatteministerens sprogbrug.

- Det er da helt grotesk og ekstra snyd. Vi er da helt klart gået ud fra, at parcelhusejerne kunne få tilbagebetalt både ejendomsværdiskat og grundskyld fra 2011, når ministeren siger, at de vil gå tilbage til 2011-vurderingen.

Han peger på, at grundskylden er det helt store beløb, fordi ejendomsværdiskatten er omfattet af skatteloftet.

- Vi er da ligeglade med, om det er den ene eller den anden skat.

- Vi må forlange, at begge skatter bliver tilbagebetalt fra senest 2011, siger Allan Malskær.

Holger: Vi har ikke sjult noget

- Jeg synes ikke, at det er at stikke folk blår i øjnene, når regeringen lover, at grundskylden bliver tilbagebetalt til borgerne fra 2013 og ikke fra 2011. Jeg er klar over, at det er nogle komplicerede regler, men vi har ikke på noget tidspunkt forsøgt at skjule, at grundskylden pålægges med to års forsinkelse.

- Sådan har det altid været. Ejendomsværdiskatten bliver tilbagebetalt med det samme, siger skatteminister Holger K. Nielsen.

- Hvorfor stiller I lejere dårligere end ejere??

- Regeringen har valgt en løsning, hvor ejerne af erhvervsejendomme - og dermed også boligforeninger - får mulighed for at klage over 2014-vurderingen og kan få penge tilbage, hvis de får medhold.

- Erhvervsejendomme vurderes på en mere individualiseret måde end ejerboliger, og det betyder alt andet lige, at risikoen for, at vurderingerne rammer ved siden af, er meget mindre end for ejerboligerne.

- Derfor er løsningen også en anden end for ejerboliger.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.16 sekunder 5,192,164 Unikke besg