August 12 2022 10:45:41
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Mission:
Mission:
Sjovt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Skat er på katastrofekurs.
Skat Nedskæringerne i Skat har nu nået smertegrænsen, så de ikke længere kan sikre, at skattelovene bliver overholdt.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Told & Skatteforbund, der er de ansatte i Skats fagforbund.

»Skat er på katastrofekurs, og der skal gribes ind nu. Vi kan ikke længere sikre, at lovene bliver fulgt. Resultatet er, at skattesnyderne får frit spillerum, og ingen kan længere være sikre på, at alle betaler den skat, de skal«, siger forbundsformand Jørn Rise i en meddelelse.

Ejendomsvurderinger seneste eksempel
Regeringen har i den nye finanslov foreslået, at 375 medarbejdere i Skat skæres fra ved afskedigelser i løbet af efteråret.

Ifølge Dansk Told & Skatteforbund vil det betyde, at der samlet er skåret omkring 40 procent i antallet af medarbejderne i Skat siden 2005.

Et helt urimeligt antal, der har haft sin pris, mener medarbejderne.

»Troen på gevinsten ved nye systemer og samtidige bevidstløse og kraftige reduktioner i antallet af medarbejdere har svækket Skat. Sagen om ejendomsvurderingen er det seneste eksempel på konsekvenserne af politisk nedprioritering og færre ressourcer. Og rækken af dårlige enkeltsager – små og store – er jo desværre næsten uden ende«, siger Jørn Rise.

Organisatorisk eksperimentarium
Han mener, der skal tages et politisk valg, om man vil have et Skat, der fungerer effektivt og troværdigt, eller et Skat, som er et »organisatorisk eksperimentarium, hvor uro, konstante omstruktureringer og nedskæringer har kørt Skats troværdighed og skattefagligheden ud på et sidespor«.

Forbundet opfordrer derfor nu regeringen til at ændre kurs, hvis Skat skal kunne leve op til sit ansvar fremover.

»Svaret lige nu og her er at skrue op for omtanken og ned for bevidstløse nedskæringer. Simpelthen at stille nye massefyringer i bero og stoppe de fortsatte reduktioner i Skat – i hvert fald indtil man kan se effekten af de nye it-systemer, som endnu ikke er i fuld drift«, siger Jørn Rise.

Politiken har bedt skatteminister Holger K. Nielsen om en kommentar til den skarpe kritik. Ministerens pressesekretariat oplyser, at skatteministeren er optaget af forhandlinger og derfor ikke har mulighed for at kommentere kritikken fra DTS.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.11 sekunder 5,192,335 Unikke besg