August 07 2022 22:21:23
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Hvorfor siger man "HUN" om et skib ?
Hvorfor siger man "HUN" om et skib ?
Sjovt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Ny skat vil ramme 750.000 familier
SkatDet trækker op til, at trekvart million danske familier fra næste år skal betale en ny skat, når de køber brænde til deres pejs eller brændeovn.

Den kommende skat udspringer af forårets energiforlig, der indførte noget så sexet som en "forsyningssikkerhedsafgift", der skal gælde alle former for brændsel til opvarmning.

Hidtil har politikerne fravalgt en afgift på brænde - muligvis for ikke at lægge sig ud med vælgerne i de cirka 750.000 boliger og fritidshuse, som ifølge Miljøstyrelsen skønnes at bruge brændeovn til opvarmning, enten som eneste varmekilde eller som supplement til eksempelvis oliefyr eller fjernvarme.

Men nu varsler klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), at den nye afgift er på trapperne og skal ramme bredt.

"Det gælder også biomasse som træ og kommercielt solgt brænde. Skatteministeren vil i 2013 fremlægge forslag om indførelse af afgiften," skriver energiministeren i en mail til Politiken.

Meldingen udløser ikke just glæde hos Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og Brændeovne (DAPO), der samler alle 13 danske brændeovnsfirmaer.

"Det giver ingen mening at lægge afgift på en energikilde, som både er CO2-neutral, vedvarende og sparer os for millioner af ton olie hvert år," siger DAPO-formand Peter Jessen Hansen fra Morsø Jernstøberi.

DAPO, forskere og miljøorganisationer strides om, hvorvidt brænde er en CO2-fri energikilde ligesom vind og solceller, og om, hvor meget det forurener, når brændet bliver smidt i ovne og pejse.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.39 sekunder 5,189,873 Unikke besg