August 08 2022 00:02:24
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Dansk Terrorbekæmpelse
Dansk Terrorbekæmpelse
Sjovt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
Mærsk og McDonald's skal lægge deres skat frem
SkatFra november kan alle følge med i, hvor meget store multinationale selskaber som McDonald's, Statoil og for den sags skyld danske A.P. Møller Mærsk og Lego præcis lægger i den danske statskasse.

For om godt en måned indfører regeringen de længe ventede åbne skattelister for både danske og udenlandske virksomheder.

Bt har fået indsigt i et notat fra Skatteministeriet, hvor det fremgår præcis, hvor meget firmaerne skal lægge frem for offentligheden. Og det er langt mere vidtgående end ventet, mener professor på Copenhagen Business School Caspar Rose, som bt.dk har forelagt notatet.

"Det kommer bag på mig, at selskaberne skal lægge så mange skatteoplysninger frem, og jeg er alvorligt bange for, at det forvirrer mere end det gavner", siger han.

Særlig regel for Nordsøolie

Af notatet fremgår det, at alle firmaer og fonde med et CVR-nummer i Danmark skal lægge både den skattepligtige indkomst efter fradrag af underskud fra tidligere indkomstår frem samt den beregnede skat. Det vil sige, det bliver offentligt kendt i kroner og øre, hvor meget staten får ind fra hvert selskab eller fond.

For selskaber, der er omfattet af kulbrinteskatteloven, det vil sige skal betale skat af overskud ved indvinding af olie og naturgas, offentliggøres også oplysninger vedrørende selskabets kulbrinteindkomst.

Modvirker mytedannelse

Skatteminister Thor Möger Pedersen tror, at de åbne skattelister vill skabe mere åbenhed og genneskuelighed.

- Samtidig vil de åbne lister kunne hjælpe med at fjerne nogle af de sejlivede myter, der er om virksomhedernes skattebetalinger. Derfor mener jeg også, at virksomhederne selv har en gevinst ved de åbne skattelister, siger skatteministeren.

De oplysninger, som bliver lagt frem, omfatter selskabernes skattepligtige indkomst samt den beregnede skat.

Mere i kassen

Thor Möger Pedersen forventer, at de åbne skattelister vil føre til, at erhvervslivet på længere sigt vil betale mere i skat i Danmark.

Der har i årevis været kritik af, at en række multinationale selskaber stort set aldrig har betalt skat i Danmark, fordi de har flyttet deres overskud ud af landet.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.11 sekunder 5,190,055 Unikke besg