Kommuner henter 57 millioner mere i skat
Skrevet af JydskeDollars d. Oktober 13 2012 14:57:23
13 kommuner hæver skatterne med 247 millioner kroner, mens 11 sænker med 191 millioner.
Udvidet nyhedstekst
13 kommuner hæver skatterne med 247 millioner kroner, mens 11 sænker med 191 millioner.

Danskerne skal lægge flere penge i statskassen næste år. Det ligger fast, efter at de sidste kommunale budgetter er kommet på plads.

En opgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet viser, at der i alt vil blive opkrævet 57 millioner kroner ekstra i kommuneskat i 2013.

- Jeg ved, at Kommunernes Landsforening har arbejdet hårdt for at nå målet om samlet set at holde skatten i ro. Jeg vil gerne kvittere for, at kommunerne stort set rammer inden for skiven, udtaler økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i en pressemeddelelse.

Bag den samlede stigning ligger, at 13 kommuner har hævet skatterne med i alt cirka 247 millioner kroner, mens 11 kommuner har sænket skatten med omkring 191 millioner kroner.

Kommunerne havde af ministeriet fået en ramme på 250 millioner kroner til at hæve skatterne, mens der blev lokket med tilskud til de kommuner, der ville sænke skatten.

Og den sidstnævnte manøvre lykkedes i et omfang, som vækker glæde hos ministeren.

- Det er godt at se, at skattenedsættelser nu er kommet på den kommunale dagsorden, efter de i en årrække har været nærmest ikke-eksisterende i kommunerne, siger hun og påpeger:

- Hvis der også fremover skal være rum til, at de mest trængte kommuner kan hæve skatten, er det nødvendigt, at de kommuner, der har muligheden, sænker skatten.

Også hos Kommunernes Landsforening er der tilfredshed med resultatet.

- Det svarer til en stigning på cirka 0,02 procent af de samlede skatteindtægter, og det er et flot resultat, når man husker på, at Folketinget i foråret vedtog en udligningsreform, der flytter mange penge rundt mellem kommunerne, siger formand Erik Nielsen (S).

Ifølge KL havde kommunerne i alt søgt tilladelse til skattestigninger for over 600 millioner kroner.

/ritzau/