Slipper du med mindre i skat?
Skrevet af JydskeDollars d. Oktober 20 2013 11:38:46
Som er del af budgetter for 2014 har de fire kommuner valgt at sænke skatten. Landet over har 26 kommuner valgt at sænke skatterne - og de får ros af Økonomi- og indenrigsminister Magrethe Vestager (R). - Det kunne se ud til, at der er blevet reel ...
Udvidet nyhedstekst


Det samlede kommunale skattetryk falder i 2014 med 150 millioner, når 26 danske kommuner sætter skatten ned. På Fyn er det skatteborgere i Middelfart, Nyborg, Kerteminde og Odense, som slipper lettere.

Den samlede skatteregning bliver lidt mindre for fynboer i Middelfart, Nyborg, Kerteminde og Odense Kommune.

Som er del af budgetter for 2014 har de fire kommuner valgt at sænke skatten. Landet over har 26 kommuner valgt at sænke skatterne - og de får ros af Økonomi- og indenrigsminister Magrethe Vestager (R).

- Det kunne se ud til, at der er blevet reel debat om kommunernes forvaltning og prioritering af skattekronerne. Det er godt, både for landets økonomi og for det lokale demokrati, siger hun i en pressemeddelelse.

Der er etableret en tilskudspulje på 187 millioner kroner, hvor de kommuner, der har sat skatten ned, kan søge om tilskud til at dække dele af deres provenutab i 2014.

Odense Kommune sænker skatten med 20 millioner kroner, mens Middelfart, Nyborg og Kerteminde sænker skatten med 2 millioner kroner samlet.