August 07 2022 22:51:17
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Mayan Pyramid Regalia - American One Eye Open Mønt
Mayan Pyramid Regalia - American One Eye Open Mønt
Mayan Pyramid Regalia Mønt
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
WIKI - Skattestop
Skattestop

Et skattestop er et fastlagt loft over skattesatserne, som blev indført ved VK-regeringens tiltræden i 2001. Skattestoppet indebærer således, at skatter og afgifter er 'låst' på 2001-niveau.

Skattestoppet hviler på fem principper:

Ingen skat eller afgift må sættes op
Hvis skatten eller afgiften opkræves med en procentsats, som f.eks. moms, bliver procenten ikke sat op
Hvis skatten eller afgiften opkræves med et kronebeløb pr. enhed, f.eks. benzin- og dieselafgift, sættes kronebeløbet ikke op.
Provenuet ved eventuelle nye skatter og afgifter samt forhøjelser af eksisterende skal anvendes ubeskåret til sænkninger af øvrige skatter og afgifter
Værdistigninger på fast ejendom vil ikke udløse yderligere ejendomsværdiskat, ligesom der lægges et loft over det kronebeløb, som boligerjerne betaler i ejendomsværdiskat

Skattestoppet har frem til 2006 kostet 13 mia. 2006-kr., og en fortsættelse af skattestoppet frem til 2015 vil koste yderligere 7 mia. kr. i tabte indtægter.

Kritik

Skattestoppet er blevet massivt kritiseret af oppositionen, bl.a. Det Radikale Venstre, fordi det blokerer for omlægninger af skattesystemet. Socialdemokraterne har imidlertid adopteret skattestoppet, og der er således et bredt flertal for det i det nuværende Folketing(2007). Socialdemokraterne støtter forsat op omkring skattestoppet, men er dog begyndt at trække i land omkring ejendomsværdiskats delen.(efterår 2007) Ny Alliance støtter formodentlig ikke op om skattestoppet, da deres selvstændige skattepolitik betyder en grundlæggende reform af skattesystemet, og skattestoppet forhindrer dette.

Skattestoppets indflydelse på husprisernes himmelflugt

Den 8. august 2009 udtalte professor i økonomi og overvismand Peter Birch Sørensen, at skattestoppet, der fastfrøs ejendomsværdiskatten – ikke bare i procent, men i kroner og øre – er en del af forklaringen på, at det danske ejendomsmarked gik langt mere amok end i andre lande. De fleste store stigninger fandt sted i og omkring de store byer, hvor priserne i forvejen ofte lå over progressionsgrænsen, og hvor folk skulle have betalt tre procent af prisstigningen. En værdistigning på to millioner kroner ville det have udløst en ekstra skatteregning på 60.000 kroner om året på grund af ekstraskatten på tre procent af den del af ejendomsværdien, der ligger over tre millioner kroner. Priserne ville aldrig være steget så meget uden skattestoppet, siger Peter Birch Sørensen. Og nedturen i økonomien som helhed ville heller ikke være blevet så kraftig. Vismændene foreslår derfor, at regeringen ophæver fastfrysningen af ejendomsskatten – men regulerer den nedad, så folk ikke skal betale mere, end de gør i dag. Dermed vil skatten atter fungere som en bremse på huspriserne, når næste opsving kommer.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.10 sekunder 5,189,960 Unikke besg