August 12 2022 10:32:20
Navigation
· Forside

· Køb Jydske Dollars
· Vilkår
· Om Jydske Dollars

· Fotoalbum
· Links

· Konkurrencer & Vindere

· Link til Os
· Søg

· Artikler
· Debat Forum
Tilfldigt billede
Betal med:
betal med paypal, visa, mastercard, american express, discover, bankoverførsel
RSS
Benyt vores RSS-Feeds

Seneste Nyheder
Nyeste Artikler
Seneste Forum Indlg
Nyeste links

[Wraith Design by Kito.dk]
WIKI - Undergrundsøkonomi
Undergrundsøkonomi

Undergrundsøkonomi, sortbørshandel, det sorte marked, sort økonomi eller paralleløkonomi referer til et marked, hvor handler udføres uden hensyntagen til beskatning, lovgivning eller handelsreguleringer. I moderne samfund dækker undergrundsøkonomien over en lang række aktiviteter. Generelt set er undergrundsøkonomien mindst i de lande, der har størst økonomisk frihed, mens den bliver forholdsmæssigt større i lande, hvor korruption, forbud og eksistensen af legitime monopoler begrænser lovlig økonomisk aktivitet. Undergrundsøkonomien er typisk også stor i planøkonomiske samfund, hvor efterspørgslen efter varer er større end udbuddet.

Undergrundsøkonomien beskæftiger sig hovedsageligt med omsætning af varer, der er illegale eller som er begrænset i antal eller tilgængelighed. Det omfatter således både handel med euforiserende stoffer og stjålne varer, men også handel med tjenesteydelser (sort arbejde), pirattaxivirksomhed samt videresalg af billetter til kultur- og idræstsarrangementer til overpris.

I flere EU-lande udgør undergrundsøkonomien omkring 20 procent af bruttonationalproduktet, mens tallet for Danmark skønnes at være 17 procent.
Del denne side
| | | | |
[T-SHIRT]
Stats
Siden dannet p: 0.13 sekunder 5,192,311 Unikke besg